Opsporing van mensen | dieren en objecten

In noodsituaties zijn drones zeer geschikt voor het opsporen van dieren, mensen en objecten in grote gebieden. In één oogopslag kan een gebied van tenminste vier voetbalvelden worden gescand met 4K video- en warmtebeelden. In een half uur kunnen wij een gebied doorzoeken waar normaal gesproken een team mensen een dag mee bezig is.

Inzet warmtecamera’s en GPS

Door gebruik te maken van warmtecamera’s in combinatie met centimeter nauwkeurige GPS -technologie, is het mogelijk om de coördinaten van de zoekactie via een live-verbinding direct te delen met b.v. de hulpdiensten op de grond.

Voor opsporingsacties gebruiken wij de nieuwe Mavic Enterprise Advanced, deze drone is voorzien van een hoog resolutie warmtecamera en videocamera. Daarnaast legt de drone zeer nauwkeurig de positie vast van mensen, dieren of objecten die worden gezocht.

Drone surveillances

Drones zijn “eyes in the sky” en met de DJI Mavic Enterprise Advanced kunnen we met behulp van infrarood camera’s (warmtecamera) zelfs meer waarnemen dan het menselijk oog. Dat maakt het mogelijk om surveillances uit te voeren met een drone. Een drone met infrarood camera kan een groot gebied afzoeken en als er ongewenste bezoekers zijn op een terrein of bij een gebouw, kan de speaker worden ingezet om de indringers te verzoeken te vertrekken. Tevens kan er vanaf hoogte relatief eenvoudig worden ingezoomd op het gebied dat wordt binnengedrongen en de situatie met GPS en timestamps in de foto’s, worden vastgelegd.