DroneWize Meten en Inspecties

VOORBEREIDING DESIGN

ONTWERP & REALISATIE

De voorbereiding van installaties en constructies wordt voor 98% door mensen op het dak en de grond uitgevoerd. Traditioneel handmatig inmeten brengt veiligheidsrisico’s en onnauwkeurigheid met zich mee. Drones besparen veel tijd en verlagen het risico’s van de voorbereidende metingen.

Ficary-cad-scaledFicaryNEW-scaled

Snel en nauwkeurig inspecteren en beoordelen

INMETEN DAK EN PERCEEL

Voor een succesvolle realisatie van solar-installaties voert maar liefst 98% van de professionals een grondig technisch onderzoek ter plaatse uit. Helaas wordt in veel gevallen nog steeds de traditionele methode toegepast voor het beoordelen van locaties, waarbij het dak of terrein met de hand wordt ingemeten. Deze verouderde aanpak brengt aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich mee, vergt aanzienlijke tijd en resulteert vaak in onnauwkeurige metingen.

Ontdek de voordelen van geavanceerde technologie: het inmeten van daken en percelen met behulp van drones. Deze innovatieve aanpak is niet alleen 90% sneller, maar vermindert ook aanzienlijk het veiligheidsrisico voor werknemers. Bovendien leidt het gebruik van drones tot een aanzienlijke verbetering van de ontwerpnauwkeurigheid van fotovoltaïsche (PV) installaties. Maak de overstap naar efficiëntie en precisie met onze geavanceerde drone-technologie voor het voorbereiden van jouw solar projecten.

Een digitale kopie van de wereld

CAD READY DIGITAL TWINS

Door gebruik te maken van drone-data creëren wij een uiterst nauwkeurige digitale representatie op schaal, direct compatibel met CAD en PV-design software zoals BricsCAD of AutoCAD. Onze digital twins omvatten een puntenwolk (3D .las bestand) en een orthomosaic (2D .tif bestand). Met deze geavanceerde technologie worden honderdduizenden datapunten van het gebouw en het perceel vastgelegd, waardoor de schaduw van objecten en vegetatie nauwkeurig kan worden geanalyseerd.

Deze innovatieve aanpak versnelt niet alleen het schouwproces aanzienlijk, maar verhoogt ook de ontwerpnauwkeurigheid van installaties. Bovendien stelt het gedetailleerde inzicht in het gebouw en de omgeving ons in staat om potentiële vertragingen tijdens de constructiefase van de installaties te voorkomen. Ontdek de voordelen van onze drone-gebaseerde aanpak voor een efficiënter ontwerp en probleemloze constructie van zonne-energie-installaties.

Scroll naar boven