VOORBEREIDING ONTWERP

De voorbereiding van installaties en constructies wordt voor 98% door mensen op het dak uitgevoerd. Traditioneel handmatig inmeten brengt veiligheidsrisico’s en onnauwkeurigheid met zich mee. Drones besparen veel tijd en verlagen het risico’s van een schouw.

Snel en nauwkeurig inspecteren en beoordelen

SCHOUW DAK EN PERCEEL

Ter voorbereiding van de realisatie van een solar installatie voert 98% een technisch onderzoek ter plaatse uit. In een groot deel van de gevallen wordt de schouw van de locatie nog op de traditionele manier uitgevoerd, namelijk het met de hand inmeten van een dak of perceel. Deze methode zorgt voor een verhoogt veiligheidsrisico van werknemers, kost veel tijd en is relatief onnauwkeurig. Het inmeten van daken en percelen met drones werkt 90% sneller en verhoogt de ontwerpnauwkeurigheid van PV installaties.

Een digitale kopie van de wereld

CAD READY DIGITAL TWINS

Op basis van drone-data maken wij een centimeternauwkeurige digitale tweeling op schaal, direct in te lezen door CAD en PV-design software zoals BricsCAD of AutoCAD. De digital twins bestaan uit een puntenwolk (3D .las bestand) en een orthomosaic (2D .tif bestand). Met deze techniek worden honderdduizenden data-punten van het gebouw en perceel opgemeten en kan de schaduw van objecten en vegetatie precies worden vastgesteld. Naast het versnellen van het schouw proces, neemt de ontwerpnauwkeurigheid van installatie toe en kunnen vertragingen tijdens de constructie van de installaties worden voorkomen.

© MediaGen B.V. | DroneWize