SCHOUW DAK en PERCEEL

Ter voorbereiding van de realisatie van een solar installatie voert 98% een technisch onderzoek ter plaatse uit. In een groot deel van de gevallen wordt de schouw van de locatie nog op de traditionele manier uitgevoerd, namelijk het met de hand inmeten van een dak of perceel. Deze methode zorgt voor een verhoogt veiligheidsrisico van werknemers, kost veel tijd en is relatief onnauwkeurig. Het inmeten van daken en percelen met drones werkt 90% sneller en verhoogt de ontwerpnauwkeurigheid van PV installaties.

NAUWKEURIG en CAD READY

Op basis van drone-data maken wij een centimeternauwkeurige digitale tweeling op schaal, direct in te lezen door CAD en PV-design software zoals BricsCAD of AutoCAD. De digital twins bestaan uit een puntenwolk (3D .las bestand) en een orthomosaic (2D .tif bestand). Met deze techniek worden honderdduizenden data-punten van het gebouw en perceel opgemeten en kan de schaduw van objecten en vegetatie precies worden vastgesteld. Naast het versnellen van het schouw proces, neemt de ontwerpnauwkeurigheid van installatie toe en kunnen vertragingen tijdens de constructie van de installaties worden voorkomen.

CONCEPT PV ONTWERP

Wij zijn gespecialiseerd in het opleveren van digitale modellen en leveren op aanvraag tevens het uitgewerkte concept ontwerp van solar installaties. Als input voor de ontwerpen gebruiken wij de door ons gemaakt scan van de gebouwen en terreinen. DroneWize werk met verschillende internationale partners voor de ontwikkeling van het PV ontwerp, vraag naar de mogelijkheden.

SAMENGEVAT

  • Oplevering CAD-ready digital twins
  • Volumebepalingen
  • Schouw van gebouwen en constructies
  • Centimeter nauwkeurige data voorzien van exacte geografische referentie (RD/ETRS89/WGS84)
  • Alle industriestandaarden zoals .las, .dxf, GeoTiff, DSM en DTM
  • hoogte- en lengteprofielen