SOLAR INSPECTIES

Inspecties van zonnepanelen-installaties met drones zijn een moderne en efficiënte manier om de prestaties en het functioneren van de installatie te beoordelen. Drones kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot moeilijk bereikbare delen van de installatie en de warmtecamera’s helpen om problemen op te sporen door temperatuurverschillen in de panelen te detecteren.

Opsporen hotspots, PID’s en vervuiling

THERMOGRAFISCHE INSPECTIES

Inspecties van zonnepanelen-installaties met drones zijn een moderne en efficiënte manier om de prestaties en het functioneren van de installatie te beoordelen. Drones kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot moeilijk bereikbare delen van de installatie en de warmtecamera’s helpen om problemen op te sporen door temperatuurverschillen in de panelen te detecteren. Hierdoor kunnen eventuele problemen snel worden opgespoord en opgelost, waardoor de prestaties en de levensduur van de installatie kunnen worden verhoogd.
Er zijn verschillende redenen waarom inspecties van PV-installaties met drones een aantrekkelijke optie zijn:
  1. Snelheid: Inspecties met drones kunnen sneller worden uitgevoerd dan het traditioneel testen van zonnestroom-installaties, er is minder tijd nodig om voor de inspecties
  2. Veiligheid: Inspecties van PV-installaties kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die moeten werken op hoogte, de installatie handmatig inspecteren en in aanraking komen met de elektrische installaties. Het gebruik van drones vermindert het risico op ongevallen.
  3. Efficiency: Drones kunnen snel en eenvoudig de installatie inspecteren met één persoon op locatie, waardoor de inspectietijd wordt verkort en de kosten voor inspecties beperkt worden
  4. Nauwkeurigheid: Met warmtecamera’s kunnen drones problemen detecteren die niet zichtbaar zijn voor het blote oog en alle panelen worden in beeld gebracht. Van elke cel meten wij de temperatuur.

Op basis van AI technologie

ONLINE RAPPORTAGES

Drone thermografie genereert nauwkeurigere gegevens die het eenvoudig maken om problemen binnen een zonnepaneel te identificeren en te lokaliseren. De gegevens worden in de lucht sneller verzameld dan te voet tijdens een traditionele IV-curvetest en er is geen direct contact met de installatie. Daarom is het gebruik van drones veiliger dan traditionele methoden van testen.

Wij stellen fysieke en zichtbare moduleschade, waaronder gebarsten/gebroken modules, dunnefilmdelaminatie, vervuiling en oppervlaktebedekking van de PV-module(s) vast. Aanvullende bevindingen van submodules omvatten ook: diodefouten, cel- en multiceldefecten en defecte aansluitdoos. Vermoedelijke PID, schaduwproblemen door boomlijnen, obstakels of aangrenzende rijen en schade aan rijen en tabellen. Thermografie meet alle cellen in een park en wij stellen de temperatuur waarde per cel vast.

© MediaGen B.V. | DroneWize