EASA Specific Categorie operator

De ILenT verleent aan Dronewize.nl, als eerste in Nederland, een exploitatievergunning in de EASA Specific categorie op basis van PDRA (pre-defined risk assessment). Wij kregen exploitatienummer NLD-OA-001/01 toegewezen en zijn dus echt de allereerste in Nederland en één van de eerste in Europa, waar deze operationele autorisatie aan is verleend. Met dank aan Mark Hullegie van https://droneconsultancy.nl/. Samen, zijn wij in februari van dit jaar gestart met de zoektocht naar mogelijkheden om drone-operaties uit te voeren in de Europese Specific categorie. Zie ook de publicatie op Dronewatch.nl; https://www.dronewatch.nl/2021/09/23/ilt-verstrekt-eerste-nederlandse-exploitatievergunning-op-basis-van-pdra/

Datacollectie met drones

Dronewize.nl maakt met de inzet van drones, bestaande en nieuwe werkprocessen goedkoper, beter en veiliger. Met de inzet van visuele -en radiometrische thermische camera’s, zoals de Mavic Enterprise Advanced, zij wij in staat om hoogwaardige data te verzamelen voor inspecteurs van terreinen, gebouwen en constructies. De HQ drone-data die wij kunnen leveren, is tevens zeer geschikt voor opsporingswerk en onderzoek.

HQ Visueel en Thermisch

Met de inzet van visuele -en radiometrische thermische camera’s, zoals de Mavic Enterprise Advanced, zij wij in staat om hoogwaardige data te verzamelen voor inspecteurs van terreinen, gebouwen en constructies. De drone-data die wij kunnen leveren, is tevens zeer geschikt voor opsporingswerk en onderzoek. Naast het verzamelen en leveren van data, is het uiteraard ook mogelijk om Dronewize.nl in te zetten voor het produceren van luchtfoto en -film. Hiervoor gebruiken wij o.a. de Mavic Pro 2 en de Inspire Pro. Dronewize.nl beschikt over piloten met de opleiding voor de Specific categorie en de autorisatie voor drones tot 25kg, inclusief het uitvoeren van operaties in gecontroleerd luchtruim zoals CTR’s (in de omgeving van vliegvelden) en gebieden met een beperkte toegankelijkheid voor drone-operaties.

Dataverwerking

Dronewize.nl werkt met dataverwerkingsprogramma’s zoals Pix4D, Dronedeploy, Open Drone Map, Datafromsky en Airdata. Naast de standaard operating systemen zoals Apple, Windows en project management tools zoals Jira, Confluence en Trello. Zo kunnen wij in bijna elk gewenst format de drone-data leveren, inclusief het leveren van live beelden tijdens de drone-operaties. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met het aansturen van complexe processen en spreken de taal van “getting things done”.