DroneWize Meten en Inspecties

Gecertificeerd

EASA SPECIFIC OPERATOR

De ILenT verleent aan Dronewize.nl, als eerste in Nederland, een exploitatievergunning in de EASA Specific categorie op basis van PDRA (pre-defined risk assessment). Wij kregen exploitatienummer NLD-OA-001/01 toegewezen en zijn dus echt de allereerste in Nederland en één van de eerste in Europa net operationele autorisatie conform de nieuwe wetgeving. In de praktijk betekend dit dat wij drone operaties met een verhoogd mogen uitvoeren in de buurt van b.v. vliegvelden, industriegebieden en gebieden waar defensie actief is met laagvliegbeweging. Zie ook de publicatie op Dronewatch.nl; LINK

OPLEIDING SPECIFIC PILOOT

Na de categorie Open volgt in het EASA systeem de categorie Specifiek (Specific Category). De piloten van DroneWize beschikken over de praktijk- en theorietraining voor piloten in de Specific Categorie. Zij zijn voorbereid op complexe drone operaties met een verhoogd risico en getraind voor het verzamelen van hoogwaardige data met professionele drones voorzien van warmtecamera, RTK-technologie en RGB-camera’s. Om de risico’s te beperken volgen zij een strikt vastgelegd vluchtplan en werken met een operationeel handboek waar de veiligheidsvoorschriften in zijn beschreven.

GETRAIND VOOR INFRAROOD

Hoe wordt kwaliteitsvolle data verzameld met een thermografie camera? Wij zijn door het ITC (infrarood training center) getraind voor het verzamelen en interpreteren van warmtebeelden. Deze training voorkomt fouten in het veld, tijdens het verzamelen van warmtebeelden en is belangrijk om bij de oplevering van projecten advies te kunnen geven aan de klant. Van het instellen van de camera’s tot het werken met de software-programma’s, wij kunnen hot spots onderscheiden van reflectie op de materialen die wij inspecteren.

SOLAR INSTALLATIE KENNIS

DroneWize werkt nauw samen met bedrijven in de energie sector, waaronder met de eigenaren en beheerders van solar installaties. Als partner van de sector vinden wij het belangrijk om vakinhoudelijk op de hoogte te zijn en kennis hebben van de installaties. Daarom zijn wij opgeleid door het opleidingsinstituut Ingenium opgeleid voor de inspectie en oplevering van PV-installaties. Daarnaast zijn wij opgeleid voor het modelleren van PV installaties. Deze kennis zetten wij in om onze klanten van een beter advies te voorzien.

VCA-VOL

Het VOL-VCA-diploma waarborgt de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu en hoe wij deze kennis kunnen toepassen tijdens de drone projecten. Wij kennen de wet- en regelgeving, herkennen gevaarlijke situaties en handelingen en weten hoe wij deze kunnen voorkomen. Dat maakt ons een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Wij staan geregistreerd met het VCA diploma nummer 980133.05496255.

DIGITAAL MODELLEREN

Een orthomosaic brengt door middel van hoog-resolutie dronebeelden efficiënt een groot gebied in kaart. Orthofoto’s zijn veel nauwkeuriger dan bijvoorbeeld satellietbeelden en leveren een nauwkeurigheid van ongeveer <1 cm per pixel (XY). Een puntenwolk (.las) is een digitale weergave van het perceel of gebouw op basis van de XYZ datapunten die wij met de drones verzamelen. De programma’s die wij voor de verwerking en analyse van data gebruiken zijn o.a. BricsCAD, QGIS en Google Earth Pro. Voor Pix4D zijn wij opgeleid tot Advanced gebruiker.

Ervaring en Expertise

Ons team is zeer ervaren in de uitvoering van zowel grote als kleine projecten. Wij kunnen worden ingezet in alle fasen van de bouw maar ook voor het in kaart brengen van erfgrenzen en meetkundige beschrijvingen bij landkaarten. Voorbeelden van projecten uitgevoerd door ons geo team zijn; scans van gebouwen, viaducten en bruggen. Het inmeten ten behoeve van huizen en utiliteitsbouw en met van dokschepen. Voor meer informatie zie de Geo-Actief website. 

Scroll naar boven