DroneWize Meten en Inspecties

Inspecties

SOLAR INSPECTIES

Inspectie van solar installaties met behulp van drones, is een moderne en kostenefficiënte methode om de prestaties en het functioneren van de installatie grondig te beoordelen, er wordt geen cel overgeslagen. Het thermische beeld dat wij tijdens de inspecties genereren, geeft snel en accuraat een beeld van de afwijkingen in de zonnepanelen.

defaultdefault

SNEL & VEILIG

Snelheid: Inspecties met drones kunnen sneller worden uitgevoerd dan het traditioneel testen van zonnestroom-installaties, er is minder tijd nodig om voor de inspecties
 
Veiligheid: Inspecties van PV-installaties kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die moeten werken op hoogte, de installatie handmatig inspecteren en in aanraking komen met de elektrische installaties. Het gebruik van drones vermindert het risico op ongevallen.

EFFICIENT EN NAUWKEURIG

Efficiency: Drones kunnen snel en eenvoudig de installatie inspecteren met één persoon op locatie, waardoor de inspectietijd wordt verkort en de kosten voor inspecties beperkt worden
 
Nauwkeurigheid: Met warmtecamera’s kunnen drones problemen detecteren die niet zichtbaar zijn voor het blote oog en alle panelen worden in beeld gebracht. Van elke cel meten wij de temperatuur.

ONLINE AI RAPPORTAGE

Drone thermografie genereert nauwkeurigere gegevens die het eenvoudig maken om problemen binnen een zonnepaneel te identificeren en te lokaliseren. De gegevens worden in de lucht sneller verzameld dan te voet tijdens een traditionele IV-curvetest en er is geen direct contact met de installatie. Daarom is het gebruik van drones veiliger dan traditionele methoden van testen.

ANOMALIES

Wij stellen fysieke en zichtbare moduleschade, waaronder gebarsten/gebroken modules, dunnefilmdelaminatie, vervuiling en oppervlaktebedekking van de PV-module(s) vast. Aanvullende bevindingen van submodules omvatten ook: diodefouten, cel- en multiceldefecten en defecte aansluitdoos. Vermoedelijke PID, schaduwproblemen door boomlijnen, obstakels of aangrenzende rijen en schade aan rijen en tabellen. Thermografie meet alle cellen in een park en wij stellen de temperatuur waarde per cel vast.
Scroll naar boven