Zonnepark specialist

De integratie van drone-technologie heeft de efficiëntie en nauwkeurigheid van zonnepark-inspecties volledig verbeterd. DroneWize is gespecialiseerd in zonnepark inspecties, wij zijn getraind door het Infrarood Training Center voor thermografie en in het bezit van het VCA certificaat om de veiligheid op locatie te kunnen waarborgen. Tevens heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ons operationele autorisatie verleend conform Europese regelgeving. Daarom kunnen wij ook in gecontroleerd luchtruim drone-operaties uitvoeren in Nederland, België, Duitsland en de rest van Europa.

Rapportage

Drone-thermografie genereert nauwkeurigere gegevens die het gemakkelijker maken om problemen binnen een zonnepaneel te identificeren en te lokaliseren. De gegevens worden in de lucht sneller verzameld dan te voet tijdens een traditionele IV-curvetest en het gebruik van drones houdt de werknemers veiliger omdat ze niet in direct contact hoeven te komen met elektrische systemen.

Wij stellen fysieke en zichtbare moduleschade, waaronder gebarsten/gebroken modules, dunnefilmdelaminatie, vervuiling en oppervlaktebedekking van de PV-module(s) vast. Aanvullende bevindingen van submodules omvatten ook: diodefouten, cel- en multiceldefecten en defecte aansluitdoos. Vermoedelijke PID, schaduwproblemen door boomlijnen, obstakels of aangrenzende rijen en schade aan rijen en tabellen.

Partner van Sitemark

 Vanaf nu zijn wij partner van Sitemark.com, dé leverancier van software voor de voorbereiding, het ontwerp en de inspectie van zonneparken. Het partnership betekent dat Dronewize.nl een turn-key oplossing biedt aan de eigenaren, beheerders en onderhoudspartijen in de markt. Van het inmeten van de percelen en daken, bouwrapportage, de oplevering van parken tot de inspectie van zonneparken in operatie, Dronewize.nl is de leverancier van hoogwaardige data. Meer informatie? Neem gerust contact op via de contact button of bel +31 6 11 88 55 91.